Završen policijski očevid – Poznat uzrok urušavanja zida ‘stare Pošte’, materijalna šteta još se zbraja

Završen policijski očevid – Poznat uzrok urušavanja zida ‘stare Pošte’, materijalna šteta još se zbraja

Arhiva Torpedo media

Očevidom je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na 3. katu zgrade u Adamićevoj ulici  došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Rijeka – Na mjestu urušavanja zida zgrade i građevinske skele u Adamićevoj ulici u Rijeci jučer je proveden očevid, kojem su uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske i zamjenicu općinske državne odvjetnice Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, prisustvovali i predstavnici drugih nadležnih tijela, javili su iz policije.

Odmah po zaprimljenoj dojavi o navedenom događaju policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske poduzeli su sve potrebne mjere i radnje u cilju osiguranja mjesta događaja radi zaštite života i imovine, kao i organizacije prometa drugim pravcima s obzirom na nemogućnost odvijanja prometa navedenom ulicom.

Očevidom je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na 3. katu zgrade u Adamićevoj ulici  došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.  Sveukupna materijalna šteta, uključujući i štetu nastalu uslijed pada građevinskog materijala na sporednim vratima obližnje knjižare, bit će utvrđena naknadno.

U tijeku je sanacija nastalih oštećenja na zgradi, a promet Adamićevom i Scarpinom ulicom te Ulicom I. Henkea je u potpunosti u prekidu.

Do daljnjega je uspostavljena privremena preregulacija prometa, koji se preusmjerava na okolne prometnice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }