Zračna luka Rijeka 2018. zaključila s rekordnim brojem putnika, količinom tereta i snažnim skokom prihoda

Sukladno navedenim rekordnim rezultatima rasta prometa Zračna luka Rijeka zabilježila je i rekordne financijske rezultate. U 2018. godini ostvaren je ukupan prihod od gotovo 29 milijuna kuna što je rast od gotovo 50 posto u odnosu na 2017. godinu sa rekordnom dobiti od gotovo 2,3 milijuna kuna.

Rijeka/Krk – Zračna luka Rijeka u 2018. godini oborila je sve povijesne rekorde, ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika (dosadašnji rekord iz 2006. godine je bio 169.250 putnika), 4.655.866 tona tereta, te 5.460 operacija, poručili su s krčkog aerodroma pohvalivši se izvrsnim rezultatima.

Poseban dan za Zračnu luku Rijeka bio je 11. listopada prošle godine kada je svečano dočekan rekordni 170.000-ti putnik. Jubilarna putnica bila je Perčinić Marija s otoka Raba, a zabilježena je na redovitom međunarodnom letu kompanije Eurowings EW2963 Rijeka-Stuttgart.

– Osim obaranja cjelogodišnjeg rekorda prometa u svim segmentima, Zračna luka Rijeka ostvarila je i rekordan promet putnika na razini svakog pojedinog mjeseca 2018. godine, a prvi put u povijesti je u 2 uzastupna mjeseca (srpnju i kolovozu) prevezeno preko 40.000 putnika mjesečno. Ovako značajan rast putničkog prometa, između ostalog, rezultat je brojnih aktivnosti, napora, ali i financijskih sredstava koje su Uprava Zračne luke Rijeka, u suradnji sa Primorsko-goranskom županijom, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom turizma, HTZ i TZ Kvarnera, uložili u uvođenje novih zračnih linija, kao i produljenje perioda operacija postojećih, javili su iz Zračne luke Rijeka.

Sukladno navedenim rekordnim rezultatima rasta prometa Zračna luka Rijeka zabilježila je i rekordne financijske rezultate. U 2018. godini ostvaren je ukupan prihod od gotovo 29 milijuna kuna što je rast od gotovo 50 posto u odnosu na 2017. godinu sa rekordnom dobiti od gotovo 2,3 milijuna kuna.

Uz rast prometa i prihoda podrazumijeva se i rast zaposlenih, kojih je na vrhuncu sezone u 2018. godine bilo gotovo 100, a prvi put u povijesti je Zračna luka Rijeka zadržala i 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika preko zime kako bi ih se sačuvalo za iduću sezonu u kojoj se očekuje još minimalno 10-postotno povećanje prometa.

– Što se tiče infrastrukturnih i ostalih ulaganja, Zračna luka Rijeka lani je iz vlastitih sredstava (preko 6 milijuna kuna), te kapitalnih pomoći Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (12 milijuna kuna) i Primorsko-goranske županije (0,5 milijuna kuna) nabavila nužnu opremu za povećanje sigurnosnih i prometnih standarda, kao i povećanje vatrogasne kategorije aerodroma, izgrađen je semafor na raskrižju prometnica DC-103 i DC-102, a u tijeku je i rekonstrukcija zgrade putničkog terminala koja obuhvaća postavljanje nove stolarije i fasade, čime će biti dovršena i posljednja faza rekonstrukcije zgrade započet još 2012.g. od kada su značajna sredstva uložena u uređenje čitavog interijera zgrade. U posljednih 7 godina u infrastrukturni razvoj Zraćne luke Rijeka uloženo je preko 35 milijuna kuna kapitalnih pomoći od čega je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uložilo 90 posto, a Primorsko-goranska županija 10 posto, poručili su s krčkog aerodroma.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }