Županija dodijelila 1,9 milijuna kuna poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva iz Gorskog kotara

Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva 456.000,00 kuna. Do sada je odobreno više od 140 potpora ukupne vrijednosti od oko 3,2 milijuna kn i to pretežito poduzetnicima iz Gorskog kotara i priobalja.

Moravice/Rijeka – U Željezničko tehničkoj školi Moravice župan Zlatko Komadina sa suradnicima dodijelio je poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s područja Gorskog kotara, ugovore o bespovratnim sredstvima iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017.-2020. za 2019. godinu. Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva 456.000,00 kuna.

Provedbom Programa mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranska županija već tri godine dodjeljuje izravne potpore mikro i malim poduzetnicima s ruralnog područja Županije za nabavu opreme i strojeva za gotovo sve djelatnosti, sufinancira troškove izrade potrebne dokumentacije za prijavu na različite natječaje u okviru EU fondova i nacionalnih programa, a sufinancira i dodatna ulaganja u turizmu. Do sada je odobreno više od 140 potpora ukupne vrijednosti od oko 3,2 milijuna kn i to pretežito poduzetnicima iz Gorskog kotara i priobalja.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što se potpore za poduzetnike iz Gorskog kotara dodjeljuju upravo u Gorskom kotaru.

– Danas smo podijelili poticaje za opremu  u poljoprivrednim gospodarstvima te za pripremu dokumentacije za natječaje iz EU fondova. Ovo je dio aktivnih mjera mimo onoga što izdvajamo za poticanje turizma, kulturne baštine i drugih područja koje promoviramo kroz GSC i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ. Nama je cilj zadržati stanovništvo te dovesti novo koje bi se bavilo poljoprivredom, stočarstvom, turizmom i raznim obrtničkim zanimanjima. Upravo je danas bilo prekrasno vidjeti mnogo poduzetnika i optimizam s kojim oni zrače jer nam to daje nadu da Gorski kotar sigurno neće izumrijeti, rekao je župan.

Prisutnima su se obratili i zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!