17-godišnjak hodao od Zagreba do Rijeke da prikupi donacije za siromašnu djecu

17-godišnjak hodao od Zagreba do Rijeke da prikupi donacije za siromašnu djecu

Foto: Patrik Radotić Instagram

Plan mu je bio u četiri dana prehodati svaki dan 50-ak kilometara preko Karlovca, Vrbovskog i Hreljina.

Rijeka – 17-godišnji Patrik Radotić volontira, glumi, aktivan je u filmskim radionicama, a u slobodno vrijeme druži se s izviđačima u prirodi. Prije nekoliko dana je pred sebe stavio novi izazov. Patrik je, kako prenosi RTL, hodao od Zagreba do Rijeke s namjerom da prikupi donacije za djecu koja si ne mogu priuštiti osnovne školske potrepštine.

Postavio si je cilj prikupiti 20.000 kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. -Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da odhodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke, ispričao je Patrik za RTL.

Plan mu je bio u četiri dana prehodati svaki dan 50-ak kilometara preko Karlovca, Vrbovskog i Hreljina. Na putu su ga pratili njegovi roditelji automobilom, a u večernjim satima s njima bi se sreo na dogovorenim odredištima kako bi mu donijeli hranu i odveli ga u prenoćište.

Inače, Patrik je volonter udruge Mali zmaj koja organizira prikupljanje školskog pribora, namijenjenog djeci iz socijalno ugroženih obitelji. -S obzirom na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze svi naši registrirani korisnici, djeca koja pohađaju školu često su zakinuta čak i u najosnovnijim potrepštinama, poput bilježnica ili olovki, navedeno je na stranicama Malog zmaja.