39 novozaraženih, krivulja rasta broja zaraženih još uvijek ne raste eksponencijalno

39 novozaraženih, krivulja rasta broja zaraženih još uvijek ne raste eksponencijalno

Arhiva/Screenshot YouTube

– Novozaraženih je od jučer 39 osoba. Nema eksponencijalnog rasta krivulje zaraženih i to je od iznimne važnosti. Na respiratorima se trenutno nalazi 14 bolesnika, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš

Zagreb – Na redovnoj jutarnjoj press konferenciji članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite izvijestili su javnost od trenutnoj situaciji u državi što se tiče epidemije korona virusa.

– Novozaraženih je od jučer 39 osoba. Nema eksponencijalnog rasta krivulje zaraženih i to je od iznimne važnosti. Na respiratorima se trenutno nalazi 14 bolesnika, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Od medicinskog osoblja trenutno je zaraženo 18 liječnika specijalista, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek svih oboljelih je 49 godina. U samoizolaciji se nalazi 18601 osoba, 2437 je broj kontakata koje svakodnevno epidemiološki nadziremo te se 546 zdravstvenih djelatnika nalazi u samoizolaciji, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– 80 posto osoba koje se nalaze na respiratorima imaju kronične bolesti, nešto su niže dobne strukture, oko 61 godine zbog toga što smo imali veći broj zaraženih među mlađom populacijom. Očekujemo da će među teže oboljelima rasti broj osoba starije životne dobi, zato opet ponavljamo da takve osobe ne odlaze u trgovine. Trenutno imamo jednu osobu koja je na intenzivnoj jezi i u kritičnom je stanju, riječi su ravnateljice Klinike za infektivne bolesti prof. Alemke Markotić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!