55-godišnjak zatečen u prijevozu ilegalnog duhana

Policija je 55-godišnjaka zatekla u Čavlima dok je prevozio oko 240 kilograma duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija.

Rijeka – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, s prebivalištem na području Republike Srbije, te ga kazneno prijavili za nedozvoljenu trgovinu.
Naime, jučer oko 10.50 sati, policija ga je zatekla na području Čavli dok je u osobnom vozilu marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka, prevozio duhan bez trošarinskih markica Ministarstva financija. Sitno rezani duhan u količini od 239,80 kilograma pakiran u vrećama mu je oduzet, a osumnjičenik je priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je navedeni duhan bio namijenjen za daljnju ilegalnu prodaju. U suradnji s djelatnicima Carinske uprave privremeno je oduzeto i spomenuto osobno vozilo do kraja postupanja iz njihove nadležnosti.
Zbog osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, po završetku istraživanja je 55-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.