8. Međunarodni kupski noćni polumaraton “Utrka prijateljstva”

Trkači će se kretati stazom od graničnog prijelaza do mjesta Gašparci gdje će biti okret te slijedi povratak na mjesto starta…

Brod na Kupi – Ljetnim događanjima nije kraj što dokazuje održavanje 8. Međunarodnog kupskog noćnog maratona “Utrka prijateljstva”.

U subotu, 18. rujna s početkom u 16 sati na graničnom prijelazu Brod na Kupi, bit će održan noćni polumaraton u dužini od 22 kilometra, a trkači će se kretati stazom od graničnog prijelaza do mjesta Gašparci gdje će biti okret te slijedi povratak na mjesto starta.

Trčat će se u natjecateljskim kategorijama za odrasle i to u kategoriji “Žene” i “Muškarci” (od 16-40, 41-50, 51-60, 61-70 i 71+ godina starosti), a uz polumaratonsku utrku organizira se i utrka na 10 kilometara. Dodatno, bit će organizirane dječje utrke na 600 i 1 200 metara, te programi nordijskog hodanja i pješačenja.

Startnina za odrasle iznosi 100 kuna i 60 kuna za dječju utrku, a natjecateljima je osigurana majica, okrjepa uz stazu i po završenoj utrci obrok. Za prva tri najbolja vremena u apsolutnoj kategoriji utrke polumaratona za žene i muškarce organizator je pripremio novčane nagrade.

Polumaraton se održava u organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” Brod na Kupi i Turističko športskog društva Kostel iz Republike Slovenije te u suradnji sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije, TZ Gorski kotar, Športskom zvezom Kočevje i Maraton klubom Novo Mesto.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }