Adria Oil Škrljevo danas protiv Zadra otvara novu sezonu: ‘Cilj je ulazak u doigravanje’

Od stare postave ostalu su tek dvojica igrača, a pridružilo im se 12 novih suigrača. Cilj je play-off, a trener Rajković je najavio bržu i agresivniju igru. Liga starta danas u Zadru, a Alpe Adria kup u listopadu gostovanjem u Poljskoj.

Rijeka – Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo najavio je početak sezone predstavljanjem ekipe, vodstva kluba i sponzora. Prvoligaši sa Škrljeva spustili su se u Rijeku s porukom da nisu samo klub Škrljeva već i Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ekipu su predstavili na terasi svog domaćina Brasserie As.

Josip Barnjak (desno)

Predsjednik kluba Vice Sep, koji je nedavno dobio novi mandat na četiri godine, najavio je sezonu koja će zahtjevati više napora obzirom da će se igrati trokružno. Sep vjeruje da će za osam mjeseci, kad u svibnju završi sezona, biti razloga za zadovoljstvo. Predstavnik glavnog sponzora Adria Oila, Milan Tomljanović, poručio je da KK Adria Oil Škrljevo u svim kategorijama vidi na visokim pozicijama.

Trener Damir Rajković najavio je bržu i agresivniju igru, dugu sezonu od 33 kola koja će zahtjevati dodatni trud i kvalitetu. Brajković je podsjetio da KK Adria Oil Škrljevo ove godine ponovno nastupa u Alpe Adria kupu, što je još jedan izazov i stepenica više. Rajković je zahvalio Adria Oilu, koji je ocrtao kao “kamen temeljac” za više dosege kluba, Gradu Bakru i ostalim sponzorima.

Trener Rajković

Lani su zeleni završili na devetom mjestu, play-off im je izmaknuo za koš razliku, a trener Rajković je kao ovogodišnji cilj u koji vjeruje zacrtao ulazak među osam odnosno igranje u play-offu. Podsjetimo da je Adria Oil Škrljevo lani uzeo drugo mjesto u Adria Alpe kupu.

Od lanjske ekipe ostali su samo kapetan Josip Barnjak i Dario Cvitković. Uz starosjedioce, ove godine zeleni dres će nositi Dorian Benković, Amerikanac Jordan Riewer, Luka Pandurić, Luka Vucić, Edi Bešić, Filip Bjelanović, Antonio Boban, Ivan Batur, Domagoj Vrkić, Mislav Kolić, Ante Gospić i Dragan Šekelja.

U prvenstvo košarkaši sa Škrljeva ulaze danas gostovanjem u Zadru, a Alpe Adria kup otvaraju gostovanjem u poljskim Gliwicama 8. listopada.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }