Adriana Ross i Marin Mandekić najuspješniji su kastavski sportaši za 2019. godinu

Gosti kastavske sportske večeri bili su legenda hrvatskog nogometa, trener Miroslav Ćiro Blažević, sportaši Samir Barač, Valter Matošević, i nogometaši NK Rijeke, program je vodio Extra Robi, a nastupili su D’Beni band i članice Gym Dancea.

Kastav – Adriana Ross iz Karate kluba Kastav i Marin Mandekić iz Sportsko-rekreacijskog kluba RIKA najuspješniji su kastavski sportaši za 2019. godinu, proglašeni na večerašnjoj svečanosti koja se održala u Školskoj sportskoj dvorani „Matija Katalinić“.

Bojan Marčić

Uz njih, nagrađeni su i Dario Zorica iz Teniskog kluba Kastav kao najuspješniji mladi sportaš te Noeli Karlović iz Karate kluba Kastav kao najuspješnija mlada sportašica. Miran Lipovščak proglašen je najuspješnijim sportskim djelatnikom, a Košarkaški klub Kastav najuspješnijim sportskim klubom.

– Prošla, 2019. godina bila nam je još uspješnija od prethodne, ostvareni su neki značajni međunarodni uspjesi, a ekipni sportovi napredovali su prema višim razredima natjecanja. Posebno mi je drago da neki sportaši koje smo nagrađivali kao perspektivne u mlađim kategorijama, sada odnose priznanja i za najbolje spotaše Grada Kastva, rekao je predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva Bojan Marčić.

Priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobio je Feručo Škrobonja, a posebna priznanja zaslužili su kastavski sportaši koji su izvrsne rezultate ostvarili u klubovima izvan Grada Kastva. To su Nives Jelovica iz Boćarskog kluba Labin, Davor Jelovica iz Boćarskog kluba Vargon Rijeka i Domenico Dubrović iz Teniskog kluba Kvarner.

– Kastavska sportska dvorana je puna od jutarnjih termina do večernjih, to pokazuje da se sport u našem gradu živi po čitav dan. Kastav nema puno profesionalnih sportaša, ali to je, na neki način, i naša prednost jer nas krasi zajedništvo, entuzijazam i želja za sportskim uspjesima.

Matej Mostarac

Zaista cijelu našu sportsku priču nose ljudi koji daju sve od sebe, a na Gradu Kastvu je da im omogućimo čim bolje uvjete za rad, rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, dodavši kako se ove godine planiraju tri sportske investicije. Najveća je u novi objekt u sportskoj zoni, odnosno natkriveno boćalište u kojem će biti prostora i za druge sportske kolektive, a gradit će se još i sportsko igralište u Turnima te rekreacijski park u Trinajstićima.

Gosti kastavske sportske večeri bili su legenda hrvatskog nogometa, trener Miroslav Ćiro Blažević, sportaši Samir Barač, Valter Matošević, i nogometaši NK Rijeke, program je vodio Extra Robi, a nastupili su D’Beni band i članice Gym Dancea.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!