Advent u Društvenom centru Drenova

Za Advent u Društvenom centru Drenova slijede događanja za velike i male

 

Rijeka – U Društvenom centru Drenova za Advent su pripremili događanja za velike i male. U suradnji sa Liburnia Film Festivalom odabrali su ljubavne filmove koje će prikazivati srijedom. Najavu programa događanja prenosimo u cijelosti:

-1.12.2021. u 19 sati započinjemo dokumentarnim filmom Lijepo mi je s tobom, znaš redateljice Eve Kraljević. Film portretira dvije vrlo različite sestre i njihov odnos.

8.12.2021. u 19 sati prikazujemo dugometražni dokumentarni film Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića. Film je prava tragikomedija o ljubavnim odnosima 21. Stoljeća.

15.12.2021. u 19 sati prikazujemo dva kratkometražna dokumentarna filma. Prvi je film Kak’ je doma  mlade osamnaestogodišnje djevojke Kaje Šimunović koja je ispričala buran razvod svojih roditelja. Drugi film Park ljubavi, redateljice Lane Kosovac govori o tri bračna para i njihovim intimnim sjećanjima o ljubavi i nekim zaboravljenim vremenima.

3.12.2021. u 18 sati otvaramo izložbu i dodjeljujemo priznanja nagrađenim fotografijama natječaja Pol ure nad Rekun. Izložba će biti otvorena za razgledavanje cijeli prosinac.

9.12. 2021. u 17 sati predstavit ćemo tri originalne igrice sa drenovskim motivima. Zabava za malu i veliku djecu, a više o igricama i kako su nastale ispričat će vam kreatori. Tko nije stigao na prvi četvrtak moći će se okušati u igricama i 16.12.2021. Od 17 do 19 sati.

Za kraj adventa 17.12.2021. od 17 sati pozivamo vas u dvorište Društvenog centra Drenova gdje ćemo zapjevati s Mješovitim pjevačkim zborom Drenova, grijati se uz kuhano vino i kititi bor. Prisjetit ćemo se uspomena nekadašnjih vrtića Bubamare i Maze koji su djelovali u zgradi DCD-a te pozivamo sve koji imaju fotografije ili neku uspomenu iz tog doba da donesu u Društveni centar Drenova ili da nam pošalju u digitalnom obliku. Sve fotografije ćemo skenirati te će tako ostati pohranjene u arhivi Društvenog centra Drenova.

Zbog epidemiološke situacije mjesta za projekcije filmova su ograničena te vas molimo da svoj dolazak najavite na e-mail: kristina.babic@bezgranica.hr

Sva događanja odvijat će se poštivajući epidemiološke mjere, a to znači da sve punoljetne osobe trebaju imati Covid 19 potvrde, a u zatvorenom prostoru obavezno je nositi masku.

*PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA. VRIJEDNOST PROJEKTA JE 1.989.150,74 KN a iznos sufinanciranja EU je (85%) 1.690.778,13 kn.

Više o programi pogledajte ovdje: https://dcd.bezgranica.hr/2021/11/24/advent-u-drustvenom-centru-drenova/ 

Foto: Društveni centar Drenova

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }