Akcija mladih traži opoziv Vojka Obersnela i nove izbore za izvršnu vlast i Gradsko vijeće

Poručili su kako traže opoziv Vojka Obersnela i nove izbore, i za gradonačelnika i za gradsko vijeće, “jer dokle god gospodin Obersnel drži gradsku kesu u rukama biti će i političke trgovine”.

Rijeka – Otpor se nastavlja, poručili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji članovi Akcije mladih Andrej Briščik i Vedran Vivoda, komentirajući aktualnu situaciju u Gradskom vijeću. Posebno su prozvali predsjednika Vijeća Andreja Poropata.

– Nesposobni Obersnelov predsjednik vijeća, umjesto da prizna svoju grešku, proziva oporbu jer mu ne drži većinu.  Stvorio je toksičnu atmosferu i sada svoju nesposobnost, frustracije i povrijeđeni ego pokušava liječiti kažnjavanjem oporbe. Gospodin Poropat je očigledno nedorastao funkciji predsjednika vijeća i nakon samo dvije sjednice je pokazao kako je pritisak funkcije prevelik za njega. Zamislite samo scenu gdje HDZ-ov predsjednik Sabora tjera oporbu da im drže kvorum. Kakvi bi onda bili naslovi u Novom listu? Bi li se pisalo o staljinističkim metodama ili o tome da SDP-ovci piju u kafiću dok ruše kvorum? Mi smo oporba. Ne trebate biti doktor političkih znanosti da biste znali zbrajati. Održavanje kvoruma je posao većine, a rušenje kvoruma je demokratski alat poznat i priznat svugdje osim u Sjevernoj Koreji. Pa SDP u svojim vlastitim stranačkim tijelima ruši kvorum. Doduše oni nisu toliko sposobni da im to i uspije, kazali su Briščik i Vivoda.

Istaknuli su kako se Poropad u “godinu dana uspio prozboriti punih 45 sekundi u Gradskom vijeću”, našao pozvan pričati o radu zastupnika u gradskom vijeću grada Rijeke.

– Gospodin 45 sekundi, dizač ruku, koji glasa pomoću šalabahtera, veliki radnik, se našao pozvan pričati o radu!? Također, njegova kolegica, gospođa Morana Jokić, prebjeg s Burićeve liste, se našla pozvanom od nekog tražiti da prepusti mandat. Ona koja je najgrublje prevarila birače, odlučila je pozivati na vraćanje mandata osobu koja je direktno izabrana od građana našega grada, za razliku od ostalih joj kolega iz HNS-a. Pa neka ga slobodno vrati gospodinu Buriću, ako ima imalo morala i srama. Sigurni smo da će je i u tom slučaju imenovati u jednu od radnih skupina koje troše 50.000 kuna na razna “studijska putovanja”. Gospodin Poropat i njegova stranka su se našli prozvanim dijeliti pravdu i pravicu, te pričati o moralu  u gradskom vijeću grada Rijeke.  Isti onaj HNS koji je na izbore izašao u koaliciji sa SDP-om, da bi brže bolje otrčao u koaliciju s HDZ-om. To je nevjerojatno licemjerje, poručili su “akcijaši”.

Kazali su kako im je “dosta pete kolone u Gradskom vijeću”.

– Ili će izaći na svjetlo ili će izaći na izbore. Dosta je bilo kukavičkog skrivanja i kalkuliranja. Ili 19 ruku ili odluke neće ići na glasanje. Dok se god donose štetne odluke za grad od strane gradonačelnika i navodne većine u gradskom vijeću, mi ćemo sve dati od sebe da i dalje paraliziramo rad tog tijela, što je naše pravo i obveza. Gradonačelnik se konstantno skriva iza svima poznatog lex šerifa, a postavljanjem nesposobnog gospodina Poropata fabricira političke krize. Podsjetit ćemo samo da je prva kriza nastala kad je oporba pružila otpor povećanju komunalne naknade, dok je ova kriza nastala pokušajem novih zaduživanja gradskih tvrtki i otporom oporbe da se isto ostvari. I svaki put kad ne bude po volji „šerifa“ Obersnela izmišljat će se nove krize kako bi se opravdala potpuna nesposobnost Obersnelove uprave koja je dovela grad do nevjerojatnih 270 milijuna minusa, kazali su iz Akcije mladih.

Poručili su kako traže opoziv Vojka Obersnela i nove izbore, i za gradonačelnika i za gradsko vijeće, “jer dokle god gospodin Obersnel drži gradsku kesu u rukama biti će i političke trgovine”.

– Građani grada Rijeke moraju pružiti otpor torbarenju i uljebljivanju, te neracionalnom trošenju njihovih novaca. Nas nikada nije bilo, niti će biti strah izbora. Ukoliko građani žele nastaviti ovih pravcem, novih zaduženja, skuplje komunalne naknade, skupljih komunalija, vrtića, ukidanja besplatnih udžbenika za siromašne obitelji, onda ih molimo da ne glasaju za nas, jer mi na takvo vođenje grada nikad nećemo pristati. Drage volje ćemo ponuditi svoje mandate onima kojima pripadaju, a to su isključivo građani grada Rijeke, zaključili su Briščik i Vivoda.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!