Aktivnosti Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u virtualnom prostoru u sklopu završnice EPK

Na osnovnoj mrežnoj i Facebook stranici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka tijekom travnja će se objavljivati i sadržaji Čudotvornice za djecu i mlade, gdje ih očekuju online edukativna videa i radionice s temama iz muzejskog fundusa, stalnog postava i izložbi.

Rijeka – Iako su vrata svih muzeja Primorsko-goranske županije, sukladno odluci Stožera civilne zaštite, zatvorena do 17. travnja, aktivnosti Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i njegovih dislociranih zbirki odvijaju se u virtualnom prostoru. -U sklopu travanjske završnice programa Europske prijestolnice kulture, Muzej se svoj zainteresiranoj publici obraća putem mrežnih stranica i društvenih mreža, ističu organizatori.

Iako isprva zamišljena na tri lokacije – u Guvernerovoj palači te dislociranim zbirkama Muzeja u Kastvu i Lipi, izložba Granice – između reda i kaosa naišla je lani na “granice“ koje je nametnula pandemija te je svima zainteresiranima dostupna u virtualnom obliku na adresi: granice.ppmhp.hr.

-Izložba Granice – između reda i kaosa problematizira granice – one stvarne, one koje ljudi sami sebi nameću ili one koje nameće okolina, način života, tradicija i slično. Ova izložba otvara razna pitanja: generiraju li granice red ili kaos, jesu li granice nužnost ili nešto čijem se ukidanju treba težiti te tjeraju li granice na promišljanje gdje prestaje kaos i počinje red, poručuju iz Muzeja, dodajući kako je izložba nastavak ciklusa ostvarenog u sklopu programskog pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koji je započeo izložbom D’Annunzijeva mučenica – L’olocausta di d’Annunzio te je uspješno nastavljen izložbama Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci / Kresnik i Cremona i (Ne)vidljive granice kao i ciklusom umjetničkih projekata u javnom prostoru Lipe Prepoznavanje odsustva, u Memorijalnom centru Lipa pamti.

Autori izložbe Granice – između reda i kaosa su Marko Badurina, Margita Cvijetinović, Ana Golja, Vana Gović, Tamara Mataija, Nikša Mendeš, Ivo Mileusnić, Ivana Šarić Žic, Jasna Ujčić Grudenić i Tea Perinčić. Autorice edukativnih programa izložbe  su Denis Nepokoj i Andrea Samaržija, dok dizajn izložbe potpisuju Sanjin Kunić i Nikolina Radić Štivić.

Na osnovnoj mrežnoj i Facebook stranici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka tijekom travnja će se objavljivati i sadržaji Čudotvornice za djecu i mlade, gdje ih očekuju online edukativna videa i radionice s temama iz muzejskog fundusa, stalnog postava i izložbi.

Osim na mrežnim i Facebook stranicama, iz Muzeja ističu kako je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka s ostalim svojim sadržajima prisutan i na TikTok-uYouTube Kanalu te na mrežnim stranicama svojih dislociranih zbirki Memorijalni centar Lipa pamti te Muzejska Zbirka Kastavštine na kojima dnevno objavljuju zanimljivosti iz rada muzeja, tekstove i kratke video priče.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!