Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

Ružić je pročelnik Zavoda za kardiomiopatije, bolesti zalistaka i zatajivanja srca, protukandidat mu je bio dosadašnji ravnatelj Davor Štimac

Rijeka – Prof. dr. Alen Ružić novi je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Ružić je pročelnik Zavoda za kardiomiopatije, bolesti zalistaka i zatajivanja srca. Uz posao u bolnici i na fakultetu, obnaša funkciju prorektora za znanost na Sveučilištu u Rijeci. Na mjesto ravnatelja postavilo ga je Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

To tijelo, na čijem je čelu Željko Plazonić, nakon obavljenog razgovara s dvojicom kandidata ocijenilo je da ipak Alen Ružić ima bolji program za razvoj KBC-a.

– Upravno vijeće KBC-a Rijeka donijelo je odluku o izboru ravnatelja koju ćemo proslijediti ministru zdravstva na suglasnost. Kada ministar da suglasnost, počinje mandat novog ravnatelja. Upravno vijeće je nakon razgovora s kandidatima i analize njihovog programa rada za predstojeće razdoblje donijelo odluku da u predstojećem mandatu ravnatelj bolnice bude prof. dr. Alen Ružić. Radi se o redovnom slijedu događanja kojeg smo nakon temeljite pripreme priveli kraju, kazao je Željko Plazonić nakon sjednice.

Kandidat je još bio dosadašnji ravnatelj KBC-a prof. dr. Davor Štimac koji je na čelo bolnice došao 2015. godine, a mandat mu ističe 5. srpnja. Mandat ravnatelja traje četiri godine.

KBC je natječaj za svog novog ravnatelja raspisalo u travnju. Po isteku mandata ista osoba može, na temelju javnog natječaja, ponovno biti imenovana za ravnatelja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!