Američka spisateljica Katherine Arden, autorica hvaljene trilogije Zimska noć stiže u Gradsku knjižnicu Rijeka

Najveća svjetska knjižara Amazon proglasila je Medvjeda i Slavuja najboljim djelom u objedinjenim žanrovima fantastike i znanstvene fantastike 2017. godine.

Rijeka – Američka spisateljica Katherine Arden, autorice hvaljene trilogije “Zimska noć” s knjigama “Medvjed i Slavuj”, “Djevojka u tornju” i “Zima za vješticu” gostovat će u ponedjeljak, 15. travnja u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjiznice Rijeka, u sklopu turneje koju organizira izdavačka kuća Mitopeja, poznata po vrhunskoj kvaliteti svojih izdanja.

Rodom iz Austina u Teksasu, Katherine Arden treći je razred srednje škole provela u Rennesu u Francuskoj. Nakon što je primljena na Middlebury College, odgodila je upis na godinu dana kako bi neko vrijeme živjela i učila u Moskvi. Na Middleburyju je studirala francusku i rusku književnost.

Nakon bakalaureata, preselila se u Maui na Havajima, gdje je radila svakojake poslove, uključujući vođenje obilazaka na konjima i prodavanje na štandovima. Nakon godinu dana na otoku, provela je jednu školsku godinu kao učiteljica engleskog u srednjoj školi u Briançonu u Francuskoj, nakon čega se vratila na Maui očekujući živjeti kao i prije.

A zatim je dobila ponudu za objavljivanje romana koji je cijelo to vrijeme pisala. Najveća svjetska knjižara Amazon proglasila je Medvjeda i Slavuja najboljim djelom u objedinjenim žanrovima fantastike i znanstvene fantastike 2017. godine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!