Andrej Poropat izabran za novog predsjednika Gradskog vijeća @ Rijeka

Odlučujući glas za imenovanje novog predsjednika Gradskog vijeća dala je Lista za Rijeku.

Andrej Poropat

Rijeka – Andrej Poropat (HNS) novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke. Nakon smjene dosadašnjeg čelnog čovjeka, Tihomira Čordaševa (Akcija mladih), vijećnici su izabrali novog predsjednika, ovog puta uz nešto drugačije posloženu “slagalicu” vijećničkih glasova.

Tako se “manijskoj” SDP-ovoj koaliciji i novim partnerima iz HNS-a u drugoj točki pridružio vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić, koji je – uz stranačkog kolegu Predraga Miletića – dignuo ruku za izbor Poropata, nakon što je podršku smjeni Čordaševa ranije dao Hrvoje Burić.

Sumnja u sposobnost Poropata

Vijećnik Akcije mladih Andrej Briščik pozvao je Švorinića da se predomisli vezano uz davanje podrške izboru Andreja Poropata, o kojem su se negativno očitovali i drugi predstavnici opozicije.

– Duboko sam uvjerena da vi ne možete obnašati tu dužnost te ova smjena nije ni ljudska ni korektna. A vama nakon ovoga, bez obzira na HDZ, neću moći dati glas. Neljudski je optuživati Čordaševa da nije poštovao procedure, a teža povreda je bila činjenica da se danas kasnilo s nastavkom vijeća bez obzira na to što smo imali većinu, kazala je Ivona Milinović iz HDZ-a.

Stranačka prostitucija

Njen stranački kolega Kristjan Staničić pozvao je kolege da budu vjerodostojni jer “ovo što radite je čista politička prostitucija”.

– Žao mi je da su se neki vijećnici prodali, a to će vrijeme pokazati. Konzultirajmo se, odgodimo sjednicu na mjesec dana, pa donesimo odluku, rekao je Staničić.

Najviše prozivani Švorinić replicirao je Balabanu (Živi zid) koji je pohvalio Čordaševa i pozvao Švorinića da bude principijelan, da nije bilo nikakve promjene stava. U konačnici, Poropat je za predsjednika izglasan s 21 glasom “za”, a uz SDP i koalicijske partnere te dva vijećnika Liste za Rijeku, svoj mu je glas dao i Zvonimir Peranić iz MOST-a.

Sjednica Gradskog vijeća nastavlja se uz niz točaka, pri čemu će najzanimljivije biti vidjeti hoće li vijećnici podržati prijedlog novog zaduženja Grada Rijeke, za koji su “oporbenjaci” ustvrdili da je povod smjene na čelu Vijeća.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!