APEL POLICIJE Suzdržite se od pirotehnike

I ovom prilikom pozivamo građane da se odgovorno ponašaju i poštuju sve epidemiološke mjere, kako radi sebe, svojih bližnjih tako i svih ostalih. Svima želimo zdravu, sretnu i uspješnu 2021. godinu, poručili su iz policije.

Rijeka – Iako proteklih dana prosinca često čujemo zvukove petardi i drugih pirotehničkih sredstava,  pozivamo građane da se tijekom Stare godine i novogodišnje noći  suzdrže od korištenja bilo kakvih pirotehničkih sredstava, apeliraju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

– Još jednom građane podsjećamo da pirotehnička sredstva nisu igračke, a njihovo nestručno korištenje može izazvati teške posljedice. Posebno apeliramo da se spomenuta sredstva ne daju djeci i ne koriste u zatvorenim prostorima ili na mjestima na kojima može biti više osoba, kažu u policiji.

Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i neizvjesnošću. Prasak i buka pirotehnike negativno utječu na psihičko stanje svih – Suzdržite se od pirotehnike!

Također, kako bi u novu godinu dočekali što sigurnije apelira se na građane da ne konzumiraju alkoholna pića, a pogotovo da ne voze pod utjecajem alkohola.  Policija će i narednih dana pojačano nadzirati sigurnost prometa na cestama,  posebice grubo kršenje prometnih propisa kojima se ugrožava sigurnost sudionika u prometu.

– I ovom prilikom pozivamo građane da se odgovorno ponašaju i poštuju sve epidemiološke mjere, kako radi sebe, svojih bližnjih tako i svih ostalih. Svima želimo zdravu, sretnu i uspješnu 2021. godinu, poručili su iz policije.