Art kino donosi dokumentarac o brodovima vodonoscima ‘Pusti Dobre, pusti’ uz kratki film ‘Zabava’

Film prati posadu kapetana Dobre na brodu Bočac koji doprema vodu na nekoliko udaljenih otoka poput Kornata, Unije i Suska. Kapetanu pomažu dva mlada stažista koji se tek uče novom poslu te ih on u komičnim epizodama uspoređuje s likovima iz animiranog filma A je to. Nešto manje komična neprestana je borba protiv birokracije, lošeg menadžmenta i bahatih turista s kojom se Dobre suočava.

Rijeka – U četvrtak, 11. listopada u 20 sati u Art-kinu će se održati premijera dokumentarnog filma Pusti Dobre, pusti redateljice Vlatke Vorkapić kao i premijera kratkometražnog filma Zabava redatelja Bojana Mrđenovića. Vorkapić je javnosti najpoznatija kao redateljica hit komedije Sonja i bik. Njezino novo ostvarenje dokumentira na momente komičnu svakodnevicu posade broda vodonosca, dok Zabava istražuje stanja i emocije prilikom noćnih izlazaka na plaži Zrće.

Pusti Dobre, pusti osvojio je nagradu publike na 11. Festivalu mediteranskog filma, kao i na Liburnia Film Festivalu 2018. godine. Također, bit će prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu Ji.hvala u Češkoj. Film prati posadu kapetana Dobre na brodu Bočac koji doprema vodu na nekoliko udaljenih otoka poput Kornata, Unije i Suska. Kapetanu pomažu dva mlada stažista koji se tek uče novom poslu te ih on u komičnim epizodama uspoređuje s likovima iz animiranog filma A je to. Nešto manje komična neprestana je borba protiv birokracije, lošeg menadžmenta i bahatih turista s kojom se Dobre suočava. Filmskoj struci Vorkapić je poznata kao iskusna dokumentaristica te socijalno senzibilna, angažirana filmašica. Naslovnu pjesmu filma Pusti Dobre, pusti izvode Marijan Ban i Ivanka Mazurkijević.

Prije filma Pusti Dobre, pusti premijerno će se prikazati kratkometražni film Zabava Bojana Mrđenovića. Film prikazuje mase mladih ljudi koji se slijevaju na plažu Zrće na Pagu u potrazi za ljetnom zabavom i avanturama. Istražujući prostore intimnosti koji nastaju unutar dinamike grupe Zabava preispituje koliko smo podložni utjecaju mase tijekom anonimnosti noćnih izlazaka. Pojačane emocije koje se kroz noć razvijaju na plaži postaju prilika za ulazak i istraživanje jedne paralelne realnosti. Film je prikazan u regionalnoj konkurenciji na Liburnia Film Festivalu i na UNSEEN mini film festivalu.

Premijerama će prisustvovati Vlatka Vorkapić i Bojan Mrđenović te producentice Morana Komljenović i Sabina Krešić.

Ulaznice se mogu kupiti na ulaznice.hr ili na blagajni Art-kina sat vremena prije početka prve projekcije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!