Art-kino donosi dvostruku premijeru Barbare Vekarić

Debitantski film Barbare Vekarić, Aleksi, najavljen je i kao prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, dok će iste večeri premijeru imati i redateljičin kratki film Nitko nije savršen.

Rijeka – U utorak, 23. listopada u 20 sati održat će se dvostruka premijera filmova mlade redateljice Barbare Vekarić. Prikazat će se njezin kratkometražni film Nitko nije savršen te dugometražni prvijenac Aleksi koji je otvorio ovogodišnji Pula Film Festival. Premijeri će prisustvovati redateljica te glumci Neda Arnerić, Aljoša Vučković, Lena Pataky i drugi.

Debitantski film Barbare Vekarić, Aleksi, najavljen je i kao prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, a u glavnoj ulozi je Tihana Lazović (Zvizdan, Novine). Buntovna 28-godišnjakinja Aleksi nakon završetka studija ne uspijeva pronaći posao, pa je prisiljena vratiti se pod roditeljski krov. U pokušaju da odagna dosadu, Aleksi bježi od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca.

Iste večeri premijeru će imati i redateljičin kratki film Nitko nije savršen. Film se bavi temom prihvaćanja vlastitog tijela u tinejdžerskoj dobi, te pitanja pritiska vršnjaka u vezi gubitka nevinosti. Ovaj kratkometražni film sufinanciran je sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra temeljem Sporazuma o suradnji i jačanju lokalnih autorskih kapaciteta.

Redateljica Barbara Vekarić diplomirala je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Napisala je i režirala desetak kratkometražnih filmova, među kojima i Prvu damu Dubrave (2011.) koja je bila prikazana na preko 50 međunarodnih filmskih festivala i nagrađena na njih sedam. Aleksi je njezin debitantski dugometražni igrani film.

Premijeri će u utorak uz redateljicu i scenaristicu Barbaru Vekarić, prisustvovati i glumice Neda Arnerić i Lena Pataky, glumci Aljoša Vučković i Jason Mann, scenografkinja Ines Atman, kostimografkinja Suzana Tkalčec i direktor fotografije Filip Tot.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na ulaznice.hr ili na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }