Atletičari Kvarnera na juniorskom PH osvojili tri srebra i dvije bronce

Atletičari Kvarnera na juniorskom PH osvojili tri srebra i dvije bronce

FOTO: akkvarner.hr

Ovo je natjecanje okupilo najbolje juniore i juniorke koji su se u atletskoj dvorani Zagrebačkog velesajma nadmetali za titule državnih prvaka. Predstavnici AK Kvarner na ovom su natjecanju osvojili tri srebrne i dvije brončane medalje.

Zagreb – Juniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske održalo se protekle subote u Zagrebu. Ovo je natjecanje okupilo najbolje juniore i juniorke koji su se u atletskoj dvorani Zagrebačkog velesajma nadmetali za titule državnih prvaka. Predstavnici AK Kvarner na ovom su natjecanju osvojili tri srebrne i dvije brončane medalje.

Matej Vrban osvojio je titulu viceprvaka Hrvatske u utrci na 60 metara trčeći u finalu 7,06 sekundi, što je njegov osobni rekord. Također srebrno odličje osvojio je i Erik Sluga koji je nastupio u utrci na 400 metara. Erik je u finalu zadanu dionicu istrčao za 49,72 sekunde. Treće srebrno odličje za AK Kvarner osvojio je Luka Vukelić. Luka je u utrci na 1500 metara osvojio drugo mjesto s rezultatom 4:16.16 minuta.

Osim atletičara na ovom su natjecanju uspješne bile i atletičarke Kvarnera. Erika Žikić osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u troskoku. Erika je skokom od 11,14 metara također postavila i novi osobni rekord. Ana Tibljaš također je osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Ana je u utrci na 3000 metara treća prošla ciljem za što joj je trebalo 11:00.16 minuta. Državno prvenstvo zbog ozljede je morao propustiti Dominik Babić, jedan od kandidata za medalju u utrci na 800 metara.

Ostali predstavnici Kvarnera zabilježili su sljedeće rezultate: juniorke: 60m prepone: 9. mjesto Iva Polić, 11.mjesto Matea Buha; kugla: 7. mjesto Nea Bagarić. 8. mjesto Paola Klasan; skok u dalj: 12. mjesto Erika Žikić; 400m: 19. mjesto Lena Valerijev, 20. mjesto Matea Buha; 1500m: 4. mjesto Sara Superina. Juniori: 60m: 22. mjesto Adrian Ružić; kugla: 8. mjesto Toni Gržić, 12. mjesto Marin Kovačić; skok u dalj: 17. mjesto Ivan Ostojić; 400m: 9. mjesto Leon Lanza, 18. mjesto Adrian Ružić; 4x400m: 4. mjesto Kvarner (Adrian Ružić, Luka Vukelić, Leon Lanza i Erik Sluga); 1500m: 4. mjesto Ivo Crnković.

Kompletne službene rezultate natjecanja možete pronaći na linku ispod teksta.

Službeni rezultati

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!