Atletski klub Kvarner ponovo osvojio titulu ekipnih viceprvaka Hrvatske u krosu

Atletski klub Kvarner ponovo osvojio titulu ekipnih viceprvaka Hrvatske u krosu

Foto AK Kvarner

Seniorska ekipa koju su činili Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić i Ivan Dračar osvojila je prvo mjesto u utrci na 12 kilometara, a na prvu stepenicu postolja stala je i muška juniorska ekipa u sastavu Luka Vukelić, Ivan Vuletić i Dominik Babić

Labin/Rijeka – Atletski klub Kvarner osvojio je drugo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu koje se održalo nedavno u Labinu.

– Idealni uvjeti, idealna staza i raspoloženi natjecatelji. Dobitna kombinacija! Kvarner je u Dubrovi osvojio ukupno 112 bodova, od čega su 73 boda osvojili naši atletičari koji su natjecanje završili na drugome mjestu, a 39 bodova naše atletičarke koje su bile ukupno četvrte. Imamo ukupno šest postolja, prvo mjesto osvojili su seniori u utrci na 12 kilometara i juniori u utrci na osam kilometara, drugi su bili seniori na četiri kilometra i kadeti na 1.5 kilometar, dok su treća mjesta osvojili mlađi kadeti na jedan kilometar i juniorke u utrci na četiri kilometra, kazali su iz kluba.

Seniorska ekipa koju su činili Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić i Ivan Dračar osvojila je prvo mjesto u utrci na 12 kilometara, Grdenić je ciljem prošao treći za 39:11 minuta, Pavelić je bio četvrti sa 39:22 minute, a Dračar peti sa 40:08 minuta. Na prvu stepenicu postolja stala je i muška juniorska ekipa u sastavu Luka Vukelić, Ivan Vuletić i Dominik Babić. Vukelić je dionicu dužine osam kilometara istrčao za 26:58 minuta i osvojio treće mjesto, Vuletić je sa 28:44 minute bio sedmi, dok je Babić trčao 29:20 minuta i bio jedno mjesto slabije plasiran.

Uspješna je bila i seniorska muška ekipa na četiri kilometra koja je osvojila drugo mjesto. Marino Bloudek je zadanu dionicu prošao za 12:39 minuta i zauzeo peto mjesto, Matjaž Štanfel je sa 13:10 minuta bio deseti, dok je Marino Jukić trčao 13:34 minute i zauzeo 21. poziciju. Drugo mjesto su u Labinu osvojili i naši mlađi kadeti Antonio Ban, Vid Šašinka i Jakov Lončar u utrci na 1.5 kilometar. Posebno se istaknuo Antonio Ban koji je pobijedio za 4:31 minutu, Vid Šašinka je bio deveti sa 4:50 minuta, a Jakov Lončar 14. sa 4:58 minuta.

– Zadovoljni su u Dubrovi bili i naši mlađi kadeti nakon utrke na jedan kilometar u kojoj su osvojili treće mjesto, Vito Mandekić trčao je 3:44 minute i zauzeo deveto mjesto, Matej Ružić bio je deseti sa 3:45 minuta, a Sven Karminski 12. sa 3:50 minuta. Juniorke Sara Superina, Jana Jovanović i Lena Valerijev također su osvojile treće mjesto, ali u utrci na četiri kilometra. Sara je zadanu dionicu istrčala za 16:10 minuta i ciljem prošla četvrta, Jana je sa 17:10 minuta bila deseta, a Lena 13. sa 18:06 minuta.Svakako treba pohvaliti i naše ostale članove, mlađe juniore Karla Kirinčića, Lovru Kovačića i Ivana Ostojića, te seniorke Teu Vidučić, Vlastu Tibljaš i Niku Begić, koji su ostali nadomak postolja u utrci na četiri odnosno osam kilometara, mlađe kadetkinje Silviju Žilić, Miju Babnik i Petru Raspor, koje su bile sedme na 800 metara, kao i mlađe juniorke Tiffany Ljubić, Niku Levak i Helenu Pervan u utrci na dva kilometra. Tu su i naše kadetkinje Antonija Gauš, Elide Babić i Enia Benković, koje su utrku na jedan kilometar završile na osmom mjestu, dok su naše seniorke Veronika Vučaj Erlić, Luana Bobanović i Klara Barnjak bile desete na četiri kilometra. Ogroman doprinos cjelokupnom uspjehu Kvarnera dali su i senior Adrijan Ružić, mlađi junior Ivo Crnković, kadetkinja Rori Kezele, mlađi kadet Loris Faustini, Antonio Kružić i Filip Vrkić, te mlađe kadetkinje Nika Krculić i Lucija Zdrilić. Svi su naši predstavnici u Labinu bili važan kotačić na putu do obrane prošlogodišnje titule viceprvaka. Još smo jednom pokazali da smo prava ekipa, a to je vrijednije od bilo koje medalje jer je jamac uspjeha. Također smo zadovoljni uspješnom zajedničkom organizacijom našeg kluba i labinske Albone najbrojnijeg atletskog natjecanja, čiju je važnost prepoznao i naš pokrovitelj Valamar. Dubrova je opravdala očekivanja svih natjecatelja i opet se pokazala jednom od najboljih staza u Hrvatskoj za održavanje krosa. Čestitke svima na odlično odrađenim utrkama i obrani titule hrvatskih viceprvaka, još ste nas jednom učinili ponosima, kazali su iz AK Kvarner.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }