Atraktivni programi na Platak privukli brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi

Subotnji je dan obilježen planinarenjem i to u suradnji sa PD Kamenjak, dok je nedjelja Platak pretvorila u središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni

Rijeka – Festival sportske rekreacije Platak 2020 je posljednji vikend u lipnju obilježio onako kako je to bilo svakog vikenda tijekom ovog mjeseca, a kako će i prema najavama biti ubuduće – atraktivnim programima koji su na Platak privukli brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi. Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.

Subotnji je dan obilježen planinarenjem i to u suradnji sa PD Kamenjak, a ljubitelji ove aktivnosti došli su na svoje na ruti Platak – Jasenovica – Platak, laganoj stazi kojom je pohod trajao 160 minuta i koju su savladali pripadnici raznih generacija što je i pokazatalj da planinarenje ima svijetlu budućnost. Na Jasenovici su svi zajedno predahnuli, okrjepili se i krenuli natrag za Platak  gdje su se nastavili družiti i nakon pohoda.

Nedjelja je Platak pretvorila u središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj su zainteresirani mogli isprobati veliki broj sportsko – rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, pa se tako igrao tenis, nogomet, košarka…. U sklopu aktivnosti održala se i prezentacija nordijskog hodanja, a posebno atraktivno je bilo jahanje konja koje je pripremio ranč Angeli Bregi, a u kojem su uživali pripadnici svih generacija. 

Srpanj već prvog vikenda donosi zanimljive programe. U subotu, 4. srpnja s početkom u 10 sati sve zainteresirane očekuje program “Zen lice Platka”, a koji se organizira u suradnji sa Društvom sportske rekreacije Kvarner. Bit će to idealna prilika da se sudjelovanjem u radionicama fizički i mentralno reklasirate te napunite baterije. Sve do 17:30 organizator priprema 4 različite radionice (neke u nekoliko termina) te smo sigurni da će na Platku biti doista zanimljivo. U nedjelju, s početkom u 11 sati održat će se program nordijskog hodanja i pješačenja u suorganizaciji sa KŠR Gorovo, a svi zainteresirani imat će priliku, pod stručnim vodstvom, savladati laganu stazu kojom se predviđa hodanje u trajanju od cca 135 minuta.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!