AUDIO Vlado Simcich Vava predstavlja peto instrumentalno izdanje – EP Escapism

Escapism je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je „instrumentalnih zabilješki“, kako je ovih šest skladbi opisao njihov autor, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute „bijega“ u neke druge dimenzije.

Rijeka – Vlado Simcich Vava, naš priznati autor, gitarist i producent, „dobri duh riječke rock-scene“, predstavlja svoje peto instrumentalno izdanje, Escapism. Vava iza sebe ima izuzetno bogat i raznovrstan glazbeni opus, što nije nimalo neobično za glazbenika toliko širokih nazora i znanja.

Escapism je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je „instrumentalnih zabilješki“, kako je ovih šest skladbi opisao njihov autor, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute „bijega“ u neke druge dimenzije. Escapism Part 1, Waltz With Me Olivia, Loneliness, Ivy, Escapism Part 2, And Before I Go skladbe su koje savršeno pokazuju da se i bez ijedne riječi puno toga može ispričati.

– Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke. Bez ambicije da one postanu pjesme u pravom smislu riječi, tek sredstvo protiv zaborava. Ali kako su dani odmicali tako su i te skice postajale i nešto više, gotovo samostalni organi kojima je trebalo udahnuti još malo života pa da postanu žive. U nekima sam zakoračio i u sasvim nove predjele, bio mi je itekako potreban bijeg od neobične stvarnosti u kojoj smo se svi zatekli, kaže Vava.

Dvadeset i dvije minute EP-ja Escapism snimljene su na analognom 4-kanalnom trakašu Fostex. Miks je odradio Matej Zec (studio GIS Kastav), koji uz Vavu potpisuje i produkciju, a dizajn omota potpisuje stari Vavin suradnik Mladen Stipanović iz SMART69 studija.

Escapism je objavljen samo u digitalnom formatu i dostupan je na svim digitalnim platformama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }