Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Autocross se vraća u Istru - Prva utrka na novoj stazi

Novi oktanski centar, na čijoj izgradnji u više faza inicijalno već sedam godina radi veliki zaljubljenik oktana Edi Milokanović, priveden je svrsi realizacije autocross utrke. Postoje dvije moguće duljine, od 727 i 999 metara, nimalo jednostavne, zavojite staze, s nizom uspona, ali i skokova, „s“ zavoja, minimalne širine 10 metara. Gambetići -novi istarski oktanski centar (snimio M.Krpan)

Gambetići Malo istarsko mjesto Gambetići, nadomak Višnjana, već je neko vrijeme upisano u kartu oktanskih središta obirom da su ga pohodili uglavnom vozači robusnih džipova.No, od ovog vikenda kreće i realizacija novog projekta – autocross utrka na stazi pod imenom „Skok racing rally track“.

U organizaciji Auto karting i off road kluba „Skok racing 1993“, a uz suorganizaciju Autokluba „Poreč Motorsport“, prvog lipanjskog vikenda, nakon deset godina autocross se vraća na područje Istre. Do tada se vozilo na stazi Bršćak nadomak Buzeta, a Gambetići će u prvoj službenoj utrci ugostiti više od 20 vozača u službenoj konkurenciji dva državna prvenstva Hrvatske i Slovenije. Prema najavama organizatora, u pauzama službenih i bodovnih vožnji nastupit će i dio vozača u promotivnim vožnjama za nagrade organizatora.

Novi oktanski centar, na čijoj izgradnji u više faza inicijalno već sedam godina radi veliki zaljubljenik oktana Edi Milokanović, priveden je svrsi realizacije autocross utrke. Postoje dvije moguće duljine, od 727 i 999 metara, nimalo jednostavne, zavojite staze, s nizom uspona, ali i skokova, „s“ zavoja, minimalne širine 10 metara.

-Posljednjih mjeseci intenzivno radimo kako bi dočekali i prvu službenu utrku. Zemljana podloga je izuzetno čvrsta, uz rubove staze postavljeno je 1.500 metara čeličnih odbojnika, oko 300 metara betonskih barijera, pripremljen je park vozača s potrebnom infrastrukturom, a gledatelji će, u vjerujemo vrhunskim vožnjama, moći uživati s više, samo za njih predviđenih pozicija u sigurnim zonama izvan staze – kazuje Edi Milokanović u jednoj od rijetkih pauza rješavanja brojnih zadaća. Staza Gambetići (snimio M.Krpan)

„Autocross – 1.nagrada Gambetića 2019.“ druga je ovogodišnja utrka Prvenstva Republike Hrvatske, nakon  one održane u Rikniku, gdje su prve ovogodišnje pobjede polučili Dražen Katić i Goran Jakić iz Autokluba Ozalj, te Robert Slavić iz AK „Buzet Autosport“. Na istom mjestu, u Gambetićima, predviđena je sredinom kolovoza „repriza“, uz vjeruje se, veći broj sudionika.

Subota 1. lipanj rezervirana je za verifikaciju vozača  i tehnički prijam vozila od 15 do 18 sati, dok će slobodni treninzi biti mogući od 14 do 17 sati. U nedjelju od 8 do 10 sati na rasporedu su službeni treninzi, u 11 sati kreće prva od tri kvalifikacijske vožnje, uz svečano otvorenje u 13,30 sati. Finalne vožnje kreću od 16 sati.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.