Autor u gostima: Nikola Petković i razgovor o romanu ‘Put u Gonars’ u Gradskoj knjižnici Rijeka

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka bit će zaključen susretom s poznatim književnikom i razgovorom o njegovom djelu.

Rijeka – U petak 15. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će održan susret s književnikom Nikolom Petkovićem i predstavljanje njegovog romana “Put u Gonars”.

“Bakar. Drugi svjetski rat. Mlada žena usred noći odvedena je i internirana u Gonars, fašistički logor u Italiji. Iza nje ostaju četverogodišnja kći i suprug. Što je proživjela u spektaklu jada i ljudske degradacije? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju? Nikola Petković oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i zagubljenim iluzijama”, naveli su iz GK Rijeka.

Nikola Petković (1962) je književnik, književni kritičar, sveučilišni profesor, esejist, publicist, urednik, prevoditelj i scenarist. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odsjeku za kulturalne studije i Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Predstojnik je katedre za Europske studije. Znanstvene i stručne radove, poeziju, prozu i književnu kritiku objavljivao i objavljuje u mnogim domaćim i inozemnim zbornicima, listovima, časopisima. Bio je predsjednik Hrvatskog društva pisaca od 2011 do 2018.

Susret se odvija uz sponzorsku podršku Ine, a moderira ga novinar i književnik Davor Mandić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!