Bacanjem opuška u travu prouzročio požar s materijalnom štetom od 370 tisuća kuna

Policija 69-godišnjaka sumnjiči da je bacanjem opuška cigarete došlo do požara u kojem je izgorjelo teretno vozilo s prikolicom, kao i drveni teret

Rijeka – Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.

Sumnjiči se da je u petak, oko 15 sati, na širem području Čavli odbacio neugašeni opušak cigarete u suhu travu i lišće kod parkirališta pa je došlo do požara koji se proširio na teretno vozilo marke Man, s prikolicom, riječkih registracijskih oznaka. Uz spomenuto, u požaru je izgorjeo i drveni teret koji se nalazio na prikolici istog vozila. Materijalna šteta cijeni se na oko 370. 000 kuna, a oštećene su dvije tvrtke s područja Gorskog kotara i Rijeke.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 69-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.