Banana Split Screen – Sutra se održava program Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije

Autori koncepta, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo, u narednim će mjesecima intervjuirati različite autore, umjetnike i prekarne radnike čiji proces rada izlazi iz okvira normalnog i tradicionalnog, ili se često uopće ne doživljava kao rad.

Rijeka – Razgovorom Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije, koji će se u organizaciji udruge Drugo more održati u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice, započet će višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu, naziva Banana Split Screen.

Autori koncepta, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo, u narednim će mjesecima intervjuirati različite autore, umjetnike i prekarne radnike čiji proces rada izlazi iz okvira normalnog i tradicionalnog, ili se često uopće ne doživljava kao rad. Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.

Kako ističu, „kao aktivni korisnici interneta i društvenih mreža, kontinuirano plivamo u moru sadržaja kojeg je svakim danom sve više. Skrolajući beskonačne količine informacija, gotovo se nikada ne pitamo tko taj sadržaj stvara, tko su ti pojedinci i na koji način koriste taj sadržaj za svoju ili tuđu promociju“.

Gošća prvog razgovora je dizajnerica, umjetnica i „internet-zabavljačica“ Dorotea Škrabo, koja će zajedno s dizajnerom Leom Kirinčićem ujedno imati ulogu voditeljice. Dorotea koristi svoj Instagram profil kao svojevrsni portfolio, koji joj je, između ostalog, pomogao u dobivanju posla umjetničke direktorice u jednom slovenskom start-upu. U razgovoru će otkriti kako doživljava svijet Instagrama i koliko joj je važan u poslovnom smislu.

Ulaz je slobodan, a više doznajte na ovoj poveznici.

Dorotea Škrabo (Skrabzi) je umjetnica, dizajnerica i internetska zabavljačica koja se bavi fenomenima fotografije i videa na internetu, te istražuje nove medije, popularnu kulturu i umjetnost, posebno u pogledu ograničenja društvenih mreža. U svojim kratkim video uradcima koje redovito objavljuje na internetu, kritički se obračunava s aktualnim trendovima. Djela je izlagala, prikazivala i predstavljala na mnogim grupnim izložbama unutar i izvan Slovenije, i na samostalnim izložbama A šalim se (Kino Šiška) i Zabranjeno fotografiranje (Aksioma, Drugo more, UGM Studio). Rođena u Rijeci, trenutno živi i radi u Ljubljani, gdje završava magistarski studij grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani.

Leo Kirinčić je student Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever. Radi kao dizajner vizualnih komunikacija, s područjem interesa u tipografiji, izradi pisama i dizajnu interakcija. Dizajn ne ograničava na vizualno oblikovanje već ga koristi kao alat za organizaciju i oblikovanje digitalnih i urbanih platformi, te za kritiku i društveni napredak.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!