‘Boemi’ oduševili prepuno gledalište Zajca, večeras posljednja riječka izvedba ove opere

Oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica za večerašnju izvedbu, posljednju, oproštajnu izvedbu predstave mogu pogledati već večeras – u ponedjeljak 18. studenoga s početkom u 19 sati!

Rijeka –  I treća je opera Puccini trilogije, nakon „Madame Butterfly” i „Tosce”, ispraćena ovacijama! Međunarodna solistička ekipa opere „La Bohéme” ostavila je snažan dojam na publiku u Noći kazališta.

Riječka publika, koja je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, tako je imala priliku pogledati obnovljenu predstavu s kojom će Opera HNK Ivana pl. Zajca u koprodukciji s Jyväskylä Operom, uskoro pakirati kofere za gostovanje u Finskoj i to za čak 11 izvedbi! Oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica za večerašnju izvedbu, posljednju, oproštajnu izvedbu predstave mogu pogledati već večeras – u ponedjeljak 18. studenoga s početkom u 19 sati!

Prije obnove “La Boheme”, u sklopu Noći kazališta, u foyeru je predstavljen projekt Vremenska kapsula Zajc. Brojni zainteresirani mogli su čuti sve o procesu digitalizacije kazališnog arhiva kojom će se vrijedna arhivska građa učiniti dostupnom vanjskim korisnicima. Nakon službenog dijela predstavljanja, u foyeru je zavladala nostalgična atmosfera.  Otvoren je razgovor kroz koji su podijeljene uspomene na odlaske u kazalište, prve od mnogih koje će postati dijelom emocionalnog sadržaja nove Vremenske kapsule Zajc.