Boras Mandić: Najava otvaranja granica prema onim državama koje su na “crvenoj listi” EU zbog Covida nije nimalo mudra

Nemojmo se čuditi ako neke zapadne države odluče zaštititi svoje građane i zatvore svoje granice prema Hrvatskoj. A onda smo, oprostite na izrazu, naj*******bali malo žešće, navodi Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić

Rijeka – Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas otvaranje granica prema Bosni i Hercegovini. To znači da bi se ukinula obveza dvotjedne samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a takva odluka bi, kako je rekao Božinović, trebala biti donesena već sutra.

Božinovićeva najava izazvala je konsternaciju u hrvatskoj javnosti upravo zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini rapidno raste broj zaraženih koronavirusom. Danas je zabilježeno čak 129 novozaraženih osoba, imaju i dva smrtna slučaja.

– Najava otvaranja granica prema onim državama koje su na “crvenoj listi” EU zbog Covida nije nimalo mudra. Takve odluke mogu biti izrazito opasne i mogu ozbiljno ugroziti sve gospodarske napore na tisuće i tisuće malih obrtnika i poduzetnika koji nastoje “ubrat” od turističke sezone što se ubrati može, upozorava Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić.

Ističe da takve odluke nimalo ne štite hrvatske građane, hrvatsko gospodarstvo i hrvatske nacionalne interese.

– Zato nemojmo se čuditi ako neke zapadne države odluče zaštititi svoje građane i zatvore svoje granice prema Hrvatskoj. A onda smo, oprostite na izrazu, naj*******bali malo žešće. Slično je i s najavom otvaranja mnogih klubova diljem hrvatske obale gdje se planiraju priredbe za tisuće posjetitelja. Nemojmo to raditi! Ako su Nijemci otkazali Oktoberfest koji se održava na jesen, onda bismo i mi trebali turistima slati poruke da smo odgovorni i da su nam sigurnost i zdravlje građana i turista na prvom mjestu, upozorio je Boras Mandić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!