Božinović potvrdio podjelu županije u tri regije: Za kretanje od Mošćeničke Drage do Vinodola ne trebaju propusnice

Odluka na snagu stupa već s današnjim danom.

Rijeka – Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske odobrio je podjelu Primorsko-goranske županije u tri regije, unutar kojih za kretanje neće biti potrebne propusnice. Odluka na snagu stupa već s današnjim danom.

Podsjetimo, županijski stožer Civilne zaštite uputio je jutros nacionalnom Stožeru prijedlog da se Primorsko-goranska županija podijeli u tri regije, unutar kojih bi se građanima omogućilo nesmetano kretanje. Sada, nakon potvrde nacionalnog stožera, objedinjen je čitav kopneni primorski dio županije, odnosno prostor od Mošćeničke Drage do Klane i Jelenja te vinodolskog područja na jugu, a izdvojeni su otoci te Gorski kotar kao zasebne cjeline.

Razlog ovakve podjele jest niža stopa zaraze u izdvojenim područjima. Na četiri najveća kvarnerska otoka zabilježena su tek četiri slučaja zaraze, a u Gorskom kotaru nijedan.

Iz Primorsko-goranske županije apelirali su na građane da se i dalje drže mjera socijalnog distanciranja i postupaju misleći na svoje i tuđe zdravlje te da se, niti nakon ukidanja propusnica, ne kreću izvan svojih gradova i općina ako to nije nužno. Odluku su objavili brojni lokalni stožeri, a možete ju pročitati u nastavku…