Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici

Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici

Foto: arhiva

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka obilježilo je Svjetski dan prve pomoći. Naglasak je stavljen na niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi, stavljajući djecu u fokus ovog dana podizanja svijesti o prvoj pomoći.

RIJEKA – Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu s ciljem širenja svijesti o važnosti edukacije iz pružanja prve pomoći. Vještine prve pomoći trebale bi biti dostupne svima, kao iznimno važan humanitarni čin koji osnažuje ljude da spašavaju živote i pomažu pri oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći pod motom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“ odnosi se na niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi, stavljajući djecu u fokus ovog dana podizanja svijesti o prvoj pomoći. Cilj je da djeca mogu izbjeći opasnost u svom svakodnevnom životu i da znaju kako reagirati u takvom trenutku. Prema preporukama Hrvatskog crvenog križa, obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći 2021. godine provodi se tijekom cijelog rujna, u skladu s preventivnim mjerama širenja COVID-19 virusa.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka obilježilo je Svjetski dan prve pomoći većim brojem aktivnosti, primjerice radionicom demonstracije i vježbe pružanja prve pomoći u Domu učenika Sušak za učenike i odgajatelje. Radionici je prisustvovalo 34 učenika i 4 djelatnika Doma. Učenike su educirali načinu pružanja prve pomoći ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi, s naglaskom da djeca mogu odigrati ključnu ulogu pružajući prvu pomoć svojim vršnjacima, članovima obitelji i ljudima oko sebe. Djeca uče brže u ranim godinama, nego u bilo koje drugo doba života, a učenje prve pomoći u ranoj dobi pridonijet će izgradnji njihove baze znanja o vještinama kojih se mogu prisjetiti u budućnosti. Djeca su sjajni glasnici i ambasadori za svoje roditelje i druge članove obitelji: potaknite ih da podijele naučeno sa svojim obiteljima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }