Butković ponudio Obersnelu novac za autobusni kolodvor zvan čežnja

 S pažnjom čekamo odgovor gradonačelnika Vojka Obersnela

Rijeka – Vojko Obersnel možda uskoro završi svoj 20 godina dug mandat gradonačelnika Rijeke bez da ispuni obećanje svih obećanja – novi autobusni kolodvor zvan čežnja. Ako međutim prihvati današnju velikodušnu ponudu potpredsjednika HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, može se dogoditi da ne bude tako. Naime, na današnjoj konferenciji za novinare HDZ-ov ministar Butković poručio je da novca za gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci ima i da gradska uprava samo treba dostaviti dokumentaciju za otvaranje postupka.

Butković je štoviše otkrio da je o toj soluciji u više navrata razgovarao s Obersnelom.

– Rekao sam mu da pošalju ministarstvu svu dokumentaciju za novi kolodvor, a mi ćemo ga financirati u stopostotnom iznosu, 85 posto iz europskih fondova, a ostalo iz izvora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, poručio je Oleg Butković koji je pojasnio da bi se izgradnja financirala po sličnom modelu kao za lučku infrastrukturu ili nabavu autobusa za javni gradski prijevoz u Rijeci.

Butković je pritom napomenuo kako ova ponuda Obersnelu nije predizborna fora. Naime, pojašnjava ministar, riječki autobusni kolodvor ne bi bio jedini koji bi se tako gradio.

– Tako se radi u Pazinu, Sinju i Vinkovcima. Očekujem da se pripremi dokumentacija kako bismo mogli raspisati javni natječaj i zatvoriti priču o riječkom autobusnom kolodvoru, kazao je Oleg Butković.

S pažnjom čekamo odgovor Vojka Obersnela.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }