Čak 13 stranaca na Rupi i Pasjaku pokušalo prijeći granicu, iako su u samoizolaciji

U proteklih tjedna dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 16 osoba koje su zatečene u kršenju mjere samoizolacije.

Rijeka – Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa zatečeno je 13 stranih državljana u kršenju mjere samoizolacije i to četvero Slovenaca, dvoje Francuza i dvoje Švicaraca te po jedan državljanin Albanije, Austrije, Bangladeša, Kosova i Njemačke, dok je dvoje hrvatskih državljana i jedan stranac zatečen u Rijeci.

Tako je unatoč određenoj zaštitnoj mjeri samoizolacije u stanicu za tehnički pregled u Osječkoj ulici došao 46-godišnji hrvatski državljanin, a u Policijsku upravu zbog obavljanja upravnih poslova 37-godišnji državljanin Srbije. Na području Pulca u Rijeci je pak u prometu zatečen 23-godišnjak koji je napustio mjesto samoizolacije.

Zbog kršenja izrečene zaštitne mjere samoizolacija, svi navedeni su prekršajno sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uručen im je prekršajni nalog s novčanom kaznom od osam tisuća kuna i dodatnih 500 kuna troškova postupka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }