ERSTE AD

Centar za predklinički razvoj i istraživanje lijekova na riječkom Sveučilištu

Cilj je projekta ostvarenje svih preduvjeta za opremanje i prilagodbu prostora u kojem će Centar djelovati u budućnosti.

Rijeka – Na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci provodi se projekt CEPRIL – ”Centar za predklinički razvoj i istraživanje lijekova”. Projekt obuhvaća izradu projektno-tehničke dokumentacije i studije izvedivosti, nužne za opremanje i prilagodbu prostora u kojem će Centar djelovati.

-Cilj je projekta ostvarenje svih preduvjeta za opremanje i prilagodbu prostora u kojem će Centar djelovati u budućnosti. Izrada dokumentacije preduvjet je za buduće aktivnosti opremanja laboratorija CEPRIL-a, uređenja prostora za BSL 2 vivarij, opremanja multifunkcionalne učionice te prilagodbe prostora za prihvat opreme, ističu s riječkog Sveučilišta, dodajući kako će realizacijom ovih aktivnosti CEPRIL povećati znanstvenoistraživačke kapacitete Sveučilišta u Rijeci, omogućiti izvrsnost u istraživačkom radu, ojačati međunarodnu konkurentnost Sveučilišta te suradnju s akademskim i industrijskim partnerima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 837.316,67 kuna, a iznos u potpunosti financira Europska unija.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }