Četiri dana dobre muzike: Ri Rock festival ove godine širi fokus i od demo festivala postaje festival alternativne glazbe

Od ove godine prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države.

Rijeka – Ri Rock festival, jedan od najdugovječnijih hrvatskih glazbenih festivala, svoje će 41. izdanje doživjeti tijekom prva dva vikenda prosinca u Palachu i Pogonu kulture. Točnije, četiri festivalske večeri održat će se 6. i 7. prosinca u Palachu te 13. i 14. u Pogonu kulture i Palachu. Među najavljenim poznatim imenima s hrvatske glazbene scene su Psihomodo Pop, Edo Maajka, Krankšvester, Goblini, Six Pack, Zdenka Kovačiček, Debeli precjednik, Sexymotherfuckers, My Buddy Moose, Krešo i kisele kiše, The Siids i The Black Room. Naravno, neće izostati niti demo-bendovi po kojima je festival i poznat.

– Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode. Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program. Najbitnija novost je da se pruža svim glazbenicima Hrvatske da se predstave na festivalu. Udruga Ri Rock pramac festivala okreće širem spektru glazbenika, tako će „demo festival“ prijeći u „alternativni festival“ što će dodatno obogatiti koncept festivala i na taj način pružiti veću i bolju podršku glazbenicima scene koju ovaj festival predstavlja, kazali su organizatori.

Od ove godine prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države. Prijave su otvorene do 31. listopada, a a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi.

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić. Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a pobjednike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”. U subotu će se također u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati i službeni “after party” i koncert još nekoliko underground bendova.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!