Četvorica mladih igrača Rijeke uvjerljivim nastupima za U19 reprezentaciju opravdali povjerenje izbornika

Četvorica mladih igrača Rijeke uvjerljivim nastupima za U19 reprezentaciju opravdali povjerenje izbornika

Filip Braut, foto: nk-rijeka.hr

Nastupima u sklopu međimurske turneje svojim su se nastupima posebno istakli mladi igrači Rijeke Liber, Braut, Galešić i Zrilić

Rijeka – Početak rujna bio je više nego odličan za U-19 reprezentaciju koja je na međunarodnom prijateljskom turniru po međimurskim terenima u Sv. Martinu na Muri, Nedelišću i Čakovcu ostvarila tri pobjede nad reprezentacijama Bugarske (3:2), Saudijske Arabije (4:3) i kao šećer na kraju – Indonezije s čak 6 golova razlike (7:1).

Izabranici Josipa Šimunića tako su na efikasan način pokazali formu uoči pretposljednjeg elitnog kvalifikacijskog kola za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Edo Flego, voditelj Škole nogometa HNK Rijeka, ujedno i trener asistent U-19, ne krije zadovoljstvo cijelom međimurskom postavom, u kojoj je čak i nedostajalo pet stožernih igrača (Gvardiol, Vušković, Čuić, Sučić i Putnik), a pogotovo s obzirom na činjenicu da su se iskazali i riječki dečki: Liber, Braut, Galešić i Zrilić.

– Jako me veseli činjenica da su se u ovom turniru potvrdili Liber kao veznjak koji daje ton igri reprezentacije, Braut se učvrstio na desnom boku, Galešić je pokazao stabilnost u igri nakon svog debija, a Zrilić je protiv Indonezije u 26. minuti otvorio festival od još šest nadolazećih golova kojima su naši reprezentativci sjajno zatvorili ovaj prijateljski turnir. Sljedeći su nam protivnici prema Europskom prvenstvu Turska, Slovačka i izvrstan Portugal s jednom od najboljih momčadi omladinskog nogometa u Europi, što ne čudi ako znamo da je većina regrutirana iz omladinski jake Benfice, utvrdio je Flego te najavio još jači nastup naših U-19 reprezentativaca.