Che Gusto! Wine & Beer Festival – Degustacija enogastronomskih proizvoda iz Hrvatske, Italije i Slovenije

Manifestacija će se održati u četvrtak 26. srpnja od 19 do 24 sata u atriju Zajednice Talijana Novigrad, Mlinska 4b. Ulaznica iznosi 50 kuna, a uključuje degustacijsku čašu s pripadajućom torbicom te konzumaciju svih proizvoda. Za vrijeme ovog susreta, biti će moguće učlaniti se u udrugu Slow Food Istria.

Novigrad – Novigrad će i ove godine biti središte susreta renomiranih proizvođača vina, pive i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Italije i Slovenije u sklopu manifestacije CHE GUSTO!

Ovaj eno-gastronomski događaj nastao je prije tri godine na inicijativu Udruge Slow Food Istria i Zajednice Talijana Novigrad, koji godinama organiziraju slične susrete posvećene gurmanskoj ponudi, te posebnu pažnju daju tradicionalnim proizvodima.

Ovom prilikom će svoje proizvode predstaviti sami proizvođači ili pak njihovi predstavnici. Manifestacija je otvorena za sve ljubitelje dobre hrane, vina i gastronomije, kao i za sve one koji se žele pobliže upoznati s visokokvalitetnim i ukusnim proizvodima. Namijenjena je i poznavateljima odnosno proizvođačima koji žele ostvariti suradnju u tom sektoru, te ekspertima na području proizvodnje vina i craft pive.

Na manifestaciji će posjetitelji imati priliku degustirati čak 25 vrsta različitih vina, među kojima i rijetka i priznata vina iz regije Piemonte, poznata vina iz Toscane, Emilia Romagne, kao i najprestižnija bijela vina s područja Collio, koja će i službeno predstavljati Enoteka Cormons. Degustirat će se i slovenska vina iz Primorske i Vipavske Doline, vina ponajboljih istarskih proizvođača, craft pive proizvođača iz Istre i Italije, te slastice i maslinovo ulje domaće proizvodnje.

Manifestacija će se održati u četvrtak 26. srpnja od 19 do 24 sata u atriju Zajednice Talijana Novigrad, Mlinska 4b. Ulaznica iznosi 50 kuna, a uključuje degustacijsku čašu s pripadajućom torbicom te konzumaciju svih proizvoda. Za vrijeme ovog susreta, biti će moguće učlaniti se u udrugu Slow Food Istria. Manifestacija realizirana u suradnji sa Sergio Nesich – Beverforever Organizescion

PROIZVOĐAČI – SUDIONICI MANIFESTACIJE
VINA :

1. CLERICO – Piemonte
2. CONTERNO FANTINO – Piemonte
3. VENICA & VENICA – Friuli Venezia Giulia
4. SAN FELICE – Toscana
5. TENUTA VILLANOVA – Friuli Venezia Giulia
6. TENUTA STELLA – Friuli Venzia Giulia
7. LURETTA – Emilia Romagna
8. RENATO KEBER – Friuli Venezia Giulia
9. RENZO SGUBIN – Friuli Venezia Giulia
10. GIANNI MENOTTI – Selezione di Aziende
11. Selekcija vinskih podruma od strane: ENOTECA DI CORMONS, BLAZIC, CASA DELLE ROSE, COLLE DUGA, MUZIC, RACCARO, RONCHI RO’
12. DEGRASSI – Istra / Hrvatska
13. MORENO IVANČIĆ – Istra / Hrvatska
14. VINO P& P – Istra / Hrvatska
15. MIHELIĆ – GHIRA – Istra / Hrvatska
16. TRAPAN – Istra / Hrvatska
17. DEMARK – Istra / Hrvatska
18. SOSICH – Istra / Hrvatska
19. MONTE ROSSO – Istra / Hrvatska
20. VINA VORIĆ – Istra / Hrvatska
21. TOMAZ – Istra / Hrvatska
22. TERCOLO – Istra / Hrvatska
23. MONTEMORO – Slovenija
24. HEDELE – Slovenija
25. EKOLOSKO POSESTVO VINA MONTIS & EKO LAURA – Slovenija

PIVE:
1. VERGAL – Istra / Hrvatska
2. BURA BREW – Istra / Hrvatska
3. BRUTON – Toscana
4. CITTAVECCHIA – Friuli Venezia Giulia

PREHRAMBENI PROIZVODI:
1. IN CORTILE Azienda Agricola (suhomesnati proizvodi) – Friuli Venezia Giulia
2. PASTICCERIA MARITANI – Friuli Venezia Giulia
3. BRAJKO (maslinovo ulje) – Istra

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!