Čini se da je Koronavirus sve bliže i bliže – Pročitajte što je sve potrebno znati o virusu koji je potvrđen u više zemalja EU

Kako bi se smanjila vjerojatnost zaraze, preporučuje se često pranje ruku, nošenje maske, prekrivanje usta i nosa pri kihanju i kašljanju te izbjegavanje bliskog kontakta sa zaraženima

Rijeka – Koronavirus je virusna bolest koja se manifestira simptomima sličnim gripi. Brzo se širi, a mogu se zaraziti i ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti. Cjepivo trenutačno ne postoji!

Infekcija koronavirusom ima niz simptoma poput visoke temperature, kašlja, grlobolje, glavobolje, drhtavice, gubitka daha i teškoća u disanju.

Koronavirus prenosi se s čovjeka na čovjeka, i to izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kapljičnim putem (kihanjem i kašljanjem) te dodirivanjem predmeta i površina izloženih virusu.

Kako bi se smanjila vjerojatnost zaraze, preporučuje se često pranje ruku, nošenje maske, prekrivanje usta i nosa pri kihanju i kašljanju te izbjegavanje bliskog kontakta sa zaraženima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!