Članovi i članice Radničke fronte Rijeka obilježili Dan oslobođenja grada: Gradili smo – gradit ćemo!

-Danas na dan oslobođenja grada Rijeke trebamo se  upitati jesmo li danas svi slobodni ukoliko smo prisiljeni iseljavati, ukoliko plaće i mirovine nisu dovoljne za osnovne životne potrebe, ukoliko nemamo svi dostupno i besplatno javno zdravstvo?

-Posljednjih trideset godina sve sagrađeno dolazi u pitanje, uništavaju se brodogradilišta, drugi dijelovi riječke privrede, outsourcaju se gradske usluge, klijentelističkim mrežama političara s kraljevima Korza i tržnica – pokušava se uništiti sve ono što su socijalisti izgradili, stoji u priopćenju Radničke fronte.

Prema ovom datumu je i riječki škver dobio ime. Riječko brodogradilište “3. Maj” nekad je bilo vodeće Hrvatsko i među vodećim europskim brodogradilištima, a zapošljavalo je oko 7.000 ljudi, podsjećaju iz Radničke fronte, dodajući kako je uništavanje domaće brodogradnje posljedica pozicije koju je Hrvatska i njezina vazalska politika zauzela prema EU – EU fondovi nam brane industrijske politike, a one su upravo bile temelj osiguravanja privrednog razvoja Rijeke u doba kada je naša brodogradnja bila na 3. mjestu u svijetu. -Uništavanjem velikih privrednih subjekata poput 3. maja uništavamo i život u gradu, dok nemamo strategiju i politike koje će osigurati privredni razvoj bez kojeg će Rijeka ekonomski i socijalno samo nastaviti višedesetljetnu silaznu putanju, ističu iz RF.

-Danas na dan oslobođenja grada Rijeke trebamo se  upitati jesmo li danas svi slobodni ukoliko smo prisiljeni iseljavati, ukoliko plaće i mirovine nisu dovoljne za osnovne životne potrebe, ukoliko nemamo svi dostupno i besplatno javno zdravstvo? Trebamo osigurati temeljne potrebe svima, za što ćemo se zalagati i u vijeću grada Rijeke – za korjenite promjene prema pravednijem, solidarnijem društvu, društvu jednakosti, kao i poticati zadrugarstvo koji ne počiva na modelu poslovanja u kojem je sve podređeno ostvarenju profita, već brizi za potrebe zadrugara i zajednice, kao i demokratizaciju odlučivanja na radnom mjestu, zaključuju iz Radničke fronte.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!