24-godišnjak otvorio lažni profil na društvenoj mreži, kupce oštetio za 3 tisuće kuna

Autor: Portal Torpedo 26.07.2022

wp-content/uploads/2019/03/La%C5%BEiranjem-kra%C4%91e-ra%C4%8Dunala-prevario-osiguranje-za-33-milijuna-kuna.jpg

Riječ je o osumnjičeniku koji je zlouporabio profil 69-godišnje hrvatske državljanke na jednoj od društvenih mreža, odnosno, otvorio je lažni profil s njezinim osobnim podacima.

Rijeka - Podnošenjem kaznene prijave protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Crikvenica u suradnji sa službenicima Policijske uprave brodsko-posavske.

Riječ je o osumnjičeniku koji je zlouporabio profil 69-godišnje hrvatske državljanke na jednoj od društvenih mreža, odnosno, otvorio je lažni profil s njezinim osobnim podacima. Osim toga je u dva navrata objavio oglase za prodaju na koje su se javile dvije hrvatske državljanke. Tako ih je doveo u zabludu i s njima komunicirao putem poruka dogovorivši kupoprodaju. One su mu povjerovale te za isto uplatile novac čime ih je oštetio za ukupno tri tisuće kuna.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare, 24-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.