A gdje je zimska oprema?

Autor: Sanja Tumara 17.11.2023

snijeg-gorski-kotar-02 Foto: ilustracija

Policija u dva dana evidentirala 18 prekršaja zbog neposjedovanja zimske opreme na zimskim dionica. Policija će i dalje provoditi pojačane mjere nadzora u prometu.

Rijeka - Tijekom protekla dva dana policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka, Policijske postaje Vrbovsko i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su pojačani nadzor zimske opreme vozila.

Sveukupno su kontrolirana 104 vozila, odnosno 71 osobno vozilo, 27 teretnih vozila i šest autobusa. Evidentirano je 18 prekršaja zbog neposjedovanja zimske opreme na zimskim dionicama.

Policija će i u narednom razdoblju provoditi pojačane mjere radi sprječavanja činjenja prometnih prekršaja i svih drugih kažnjivih radnji te se i nadalje provoditi kontrola zimske opreme vozila.

Podsjećamo da je od 15. studenog ove godine do 15. travnja 2024. godine obvezna je zimska oprema za sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje na cestama.

S obzirom na to da je vožnja u takvim uvjetima otežana, savjetujemo vozačima dodatni oprez u vožnji zbog povećane opasnosti od nezgoda.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...