Alkoholiziran izazvao prometnu nesreću, pobjegao s mjesta događaja, a sve u vrijeme važeće zabrane

Autor: Portal Torpedo 27.06.2023

policija_ilustracija_2023_promet__4_

Osumnjičeni 53-godišnji recidivist je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Permani - Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom te ga osumnjičila za počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Riječ je o osobi koji je u nedjelju, 25. lipnja oko 18.30 sati, izazvala prometnu nesreću na području Permana u matuljskoj općini gdje je osobnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, udario u motocikl slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji slovenski državljanin.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak, krećući se iz smjera Rupe prema Matuljima, oduzeo prednost prolaska motociklistu te ga udario lijevim dijelom vozila pa je 37-godišnjak od jačine udarca s motociklom pao na tlo.

Nakon nesreće spomenuti vozač se udaljio s mjesta događaja, a da nije pomogao ozlijeđenom motociklistu pozivom hitne pomoći, niti je o nesreći obavijestio policiju. Motociklistu je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Istu večer dva sata kasnije, oko 20.45 sati, vozač se pojavio u Policijskoj postaji Opatija te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 0,83 promila. Tijekom postupanja je k tome utvrđeno da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Završetkom istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Budući da je osumnjičenik dosada višekratno prekršajno prijavljen i sankcioniran zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i drugih prekršaja, državnom odvjetništvu se predlaže i određivanje istražnog zatvora za 53-godišnjaka zbog osnovane sumnje u ponavljanje navedenih prekršaja, kao i eventualnog bijega iz zemlje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...