Alkoholiziran upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta prije dvije godine

Autor: Portal Torpedo 25.05.2023

policija_ilustracija_2023_promet__7_ Foto: ilustracija

Zbog počinjenih prekršaja za 62-godišnjeg recidivista je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od najmanje 12 mjeseci, ali i oduzimanje osobnog vozila.

Rijeka - Jučer oko 16 sati na području Pehlina u Rijeci policijska ophodnja je zaustavila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin u vidno alkoholiziranom stanju.

Vozač se zaustavio tek na zvučne i svjetlosne znakove policije, a kada su ga policijski službenici htjeli alkotestirati, izričito je odbio taj postupak.

K tome je utvrđeno kako je 62-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još 2021. godine. Po uhićenju je priveden u I. policijsku postaju Rijeka te je protiv njega sukladno važećim zakonskim propisima podnesen optužni prijedlog.

Zbog počinjenih prekršaja predloženo mu je izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje godinu dana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Također je nadležnom općinskom sudu predloženo, a temeljem Prekršajnog zakona, da se okrivljeniku odredi oduzimanje osobnog vozila kao sredstva počinjenja prometnih prekršaj

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...