Bitcoin internet prijevarom Opatijka izgubila 35 tisuća eura

Autor: Portal Torpedo 20.01.2023

wp-content/uploads/2019/03/La%C5%BEiranjem-kra%C4%91e-ra%C4%8Dunala-prevario-osiguranje-za-33-milijuna-kuna.jpg

Naime, oštećena je tijekom studenog prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na bitcoin novčanik čije podatke je dobila od tvrtke koja se bavi trgovanjem kriptovalutama.

Opatija - Opatijska policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 46-godišnje slovenske državljanke.

Naime, oštećena je tijekom studenog prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na bitcoin novčanik čije podatke je dobila od tvrtke koja se bavi trgovanjem kriptovalutama. S obzirom da je unatoč uplati od oko 35 000 eura njezin račun na stranicama navedene tvrtke bio prazan, shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila policiji.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima se savjetuje da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Uz najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Više sa portala torpedo.media ...