Bivši voditelj riječkih katoličkih skauta i nepravomoćno osuđeni pedofil još pet godina i šest mjeseci zatvorske kazne

Autor: Portal Torpedo 27.02.2024

sud-cekic

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane pristupa internetu u trajanju koje je dvije godine dulje od izrečene kazne zatvora.

Varaždin - Riječanin Mate Mrša (26), bivši voditelj riječkih katoličkih skauta i nepravomoćno osuđeni pedofil, nepravomoćno je osuđen na još pet godina i šest mjeseci zatvorske kazne. Presudu je prije nekoliko dana donio Županijski sud u Varaždinu, koji ga je osudio zbog četiri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, na štetu iste maloljetne žrtve.

Riječ je o maloljetnici iz Varaždinske županije kojoj je Mrša pristupio s nekoliko lažnih profila na društvenim mrežama. Time je počinio niz kaznenih djela dok je istovremeno bio potpuno svjestan da se radi o maloljetnoj osobi. Maloljetna žrtva iz Varaždinske županije nije povezana s riječkim katoličkim skautima.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane pristupa internetu u trajanju koje je dvije godine dulje od izrečene kazne zatvora.

Podsjetimo, student medicine i bivši šef riječkih katoličkih skauta Mate Mrša je nepravomoćno već jednom osuđen na Općinskom sudu u Rijeci na osam godina zatvora zbog pedofilije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...