Bježao policiji s nepripadajućim registarskim pločicama na vozilu u kojem je bila droga

Autor: Portal Torpedo 17.06.2024

policija_natpis-93650

Vozač se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje čineći prekršaje s vozilom na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake.

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave te neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Riječ je o osobi kojega su policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije u subotu, 15. lipnja oko 16 sati, pokušali zaustaviti u Vukovarskoj ulici u Rijeci dok je upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka u smjeru središta grada.

Međutim, spomenuti se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje kroz nekoliko ulica čineći prometne prekršaje sve do Bihaćke ulice gdje ga je zaustavila interventna policija. Prilikom provjere utvrđeno je kako upravlja neregistriranim vozilom od rujna 2023. godine na kojem su postavljene nepripadajuće registarske pločice s drugog osobnog vozila, inače odjavljenog još 2010. godine.

Za vrijeme provjere osumnjičeni je iz vozila odbacio vrećice sa sumnjivim predmetima. U jednoj je bila droga amfetamin, tzv. speed u količini od 35,7 grama, a u drugoj digitalna vaga za precizno mjerenje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je spomenuta droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...