Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Autor: Portal Torpedo 07.05.2024

pexels-oruzje-pistolj-cijev Foto: ilustracija

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim.

Rijeka - U proteklih desetak dana evidentirane su predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja otoka Krka, Kastva, Viškova, Rijeke, Viškova i Delnica dragovoljno predali policiji.

Riječ je o pet ručnih bombi, dva eksploziva, 200 kapisli za pušku, 36 detonatorskih kapisli, 28 m samogorivog štapina i 309 komada streljiva.

Osim toga, u šumskom predjelu na širem području Kraljevice pronađena je mina zaostala iz II. svjetskog rata.

Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

- Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji, poručili su iz policije.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

- Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, zaključuju iz PU PGŽ.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...