Dvoje Finaca pokušalo pobjeći iz Hrvatske bez plaćanja računa za popravak vozila u iznosu većem od 58 tisuća kuna

Autor: Portal Torpedo 29.11.2022

wp-content/uploads/2021/12/policija-ilustracije-5-2400x1524_c-1.jpg

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su finski počinitelji u noći 27. studenoga zamijenili vozila, rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i udaljili se u nepoznatom smjeru bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila u iznosu većem od 58 000 kuna.

Rijeka - Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje finskih državljana, starosti 41 i 48 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Riječ je o osobama kojima je početkom mjeseca listopada na području Selca u prometnoj nesreći oštećeno osobno vozilo marke Audi, finskih registracijskih oznaka, te su za popravak vozila angažirali automehaničarsku radionicu sa šireg bakarskog područja. Tom prilikom su dobili i zamjensko osobno vozilo dok njihovo bude popravljeno.

Kada je za nekoliko dana popravak bio završen, na telefonske pozive vlasnika radionice spomenuti Finci se nisu odazivali te unatoč im upućenim porukama nisu došli po svoje vozilo. Tako je popravljeni Audi ostao u radionici sve do 27. studenoga kada je vlasnik primijetio da ga nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovom mjestu se nalazi posuđeni Golf.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su finski počinitelji u noći 27. studenoga zamijenili vozila, rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i udaljili se u nepoznatom smjeru bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila u iznosu većem od 58 000 kuna. Istog dana ih je policija zaustavila i uhitila po potrazi na graničnom prijelazu Rupa gdje su došli s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, a pod osnovanom sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela prijevare, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu i predano pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...