Građani čuvajte stvari! Lopov turistkinji na opatijskoj plaži ukrao 400 EUR

Autor: Portal Torpedo 14.06.2024

novac_euro_2022__3_ Foto: ilustracija

- Upozoravamo građane da stvari ne ostavljaju bez nadzora na plažama, a prilikom odlaska u more ih treba ostaviti drugim osobama na čuvanje, poručuju iz policije.

Rijeka - Tijekom ljetnih mjeseci kada počne sezona kupanja redovito se pojavljuju i neželjene krađe po plažama u turističkim mjestima.

U proteklih nekoliko dana policija je zaprimila tri prijave krađa u kojima su ,za sada, nepoznati počinitelji iskoristili nepažnju građana te im otuđili stvari ostavljene bez nadzora.

U Opatiji je tako oštećena austrijska državljanka kojoj je iz torbe (naprtnjače) počinitelj otuđio novčanik s 400 eura. Bez novca i drugih stvari ostala su i dva hrvatska državljana koja su na plažama bez nadzora ostavili torbe.

Na plaži Kantrida u Rijeci je otuđen novčanik iz torbe s oko 200 eura, dok je na Rabu u Barbatu na plaži mladić otišao u more plivati pa mu je nestao mobitel iz torbe.

- Kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih krađa, građanima i turistima savjetujemo da na plažu nose samo neophodne predmete i manje novčane iznose. Posebno upozoravamo da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a prilikom odlaska u more treba ih ostaviti drugim osobama na čuvanje, poručuju iz policije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...