Građani policiji dragovoljno predali oružje i eksplozivna sredstva

Autor: Portal Torpedo 17.11.2023

pexels-oruzje-pistolj-cijev Foto: ilustracija

Osobe koje prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi dragovoljne predaje neće se sankcionirati prekršajno niti kazneno.

Rijeka - U posljednjih nekoliko dana evidentirane su predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Rijeke, otoka Raba i Gorskog kotara dragovoljno predali policiji.

Riječ je o jednoj puški, jednom pištolju, tromblonskoj mini i 412 komada različitog streljiva.

Osim toga, na opatijskom području pronađena je mina za minobacač, dok je na području otoka Raba pronađeno topničko streljivo.

Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Osobe koje prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi dragovoljne predaje neće se sankcionirati prekršajno niti kazneno.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...