Građani uvijek zaključavajte svoj dom!

Autor: Marina Pauletić 28.12.2022

lisice

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko su i što žele, poručuju iz policije.

Fužine - Podnošenjem kaznene prijave protiv 33-godišnje hrvatske državljanke pod sumnjom u počinjenje teške krađe na drzak i opasan način završeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 33-godišnjakinja s još jednom ženskom osobom jučer oko 10 sati ušla u otključanu obiteljsku kuću na području Fužina, u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana i iz nje otuđila novac. Naime, iskoristivši nepažnju i zdravstveno stanje vlasnice kuće, iz kuhinje je otuđila novac za vrijeme dok je njezina „pomagačica“ razgovarala s 81-godišnjakinjom u drugoj prostoriji.

Tijekom istraživanja veći dio otuđenog novca je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 33-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

„Ovom prilikom još jednom podsjećamo građane da budu oprezni i uvijek zaključavaju svoj dom bez obzira nalazili se u kući ili ne, kao i koliko dugo će biti odsutni, kako ne bi bili oštećeni ovakvim ili sličnim kaznenim djelima.

K tome savjetujemo da kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba ne otvarate vrata dok ne provjerite tko su i što žele. Nemojte otvarati vrata ni osobama koje se predstavljaju da su službene sve dok vam ne pokažu ispravu ustanove ili tvrtke koju zastupaju (medicinski djelatnici, električari, serviseri, instalateri i slično).

Napominjemo da neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti provalnici zato zapamtite njihov izgled ili registarsku oznaku vozila te prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ODMAH pozovite policiju na broj 192“, poručuju iz policije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...